Bachs Blomsterremedier

Bachs Blomsterremedier hvad er det?
Det er 38 forskellige positive følelser på flaske.
Vi kender alle “mandag-morgen” følelsen – ikke lige sådan at kunne komme igang-agtiv følelse.
Til denne følelse fandt Dr. Edward Bach remediet Hornbeam (dansk:avnbøg) som virker som en stor kop espresso og sætter gang i dig 🙂
Bach Blomsterremedier blev udviklet af den engelske Dr. Edward Bach tilbage i begyndelsen af 1900´tallet. Dr. Edward Bach var uddannet læge, og arbejdede som både læge og forsker indtil han begyndte at interessere sig for homøpati.
Derfor begyndte han forske og afprøve blomsternes virkning på sig selv, han endte med at finde 38 forskellige blomster, hvis energi påvirkede 38 forskellige følelser.
Han lavede de enkelte blomsterremedier ved hjælp af “solmetoden” hvor man samler blomsten lægger den i kildevand i 3 timers sol, for derefter at si og konservere remediet med cognac. Disse remedier blive stadigvæk lavet på nøjagtig samme måde den dag i dag på Mount Vernon i England hvor Dr. Edward Bach boede de sidste år inden sin død.
Den færdige blanding (behandlingsflasken), der bliver lavet hos en Bachterapeut, består af vand, cognac samt de udvalgte remedier. Disse gives til klienten i en 30 ml. pipetteflaske, hvorfra man dagligt indtager 4 dråber minimum 4 x dagligt indtil ønskede effekt er opnået. Bach Blomsterremedier indtages gerne som det første om morgenen minimum 2 gange – gerne flere hvis behovet føles – i løbet af dagen og som det sidste inden sengetid om aftenen. Der er ingen bivirkninger ved remedierne, heller ikke for f.eks. pollenallergikere, idet blomsterne er fortyndet så meget, at det ikke er den fysiske effekt man opnår, men mere selve blomstens energi, som man kender det fra fremstilling af homøopatiske remedier. Remedierne kan bruges af alle  mennesker også spædbørn, de kan ligeledes bruges til både dyr og planter.
Et problemet kan eksempelvis vise sig som hovedpine, søvnproblemer, mavepine etc., men der kan ligge mange forskellige følelser bag. For at finde den rette kombination, må man have grundigt kendskab til de enkelte remedier. Det er her, Bachterapeutens ekspertise kommer ind.
Ofte er der en virkning indenfor 8-10 dage – nogle gange indenfor et par timer. Med Nødhjælpsremediet kan man ofte opleve øjeblikkelig gavn, specielt hvis man er i en krise.
Generelt er virkningen, at man kommer i balance og bliver afslappet og positiv. Når vi er i harmoni med os selv, har vi sværere ved at blive syge.